Kurser

Krav för att delta på kurser:

  • Medlemskap i klubben
  • Giltig vaccination på hunden (vaccination vid 8 samt 12 veckors ålder.)
  • Kurs betald INNAN kursstart, anmälan är bindande
  • Vid frågor kontakta ansvarig instruktör

Tänk på:

  • Vaccinationsintyg
  • Vatten & Vattenskål
  • Godis & Leksak
  • Ha på dig oömma kläder och skor
  • Ordentligt koppel Ej Flexi koppel
  • Fika ingår


Kursavgiften måste vara betald innan kursen börjar, anmälan är bindande.

Inbetalningar till klubbens göra via:

BG 5301-0237
Swish 1235538103

Valpkurs/allmänlydnad

Alla hundar behöver en bra bas i sin grundträning och det ger vi våra valpar genom att gå olika vardagskurser för att hjälpa både matte, husse och valpen att lära sig samspela, miljöträna och ha roligt i hop på ett fungerande sätt. Vi kan erbjuda valp- och unghundskurs för en bättre vardagslydnad 

Agility

Fartfylld sport där hunden ska hoppa över hinder, springa genom tunnlar och ta sig över balanshinder, och du som förare ska hjälpa hunden genom att styra den rätt på banan. Lättare och svårare än man tror, men beroendeframkallande roligt.

Nosework

En hundsport där hunden ska lokalisera doftgömmor (eukalyptus, lagerblad, lavendel). En bra aktivering som snabbt tröttar ut huvudet på våra hundar och får dem att bli mer tillfreds. Denna sport går även att tävla i, läs mer på Svenska Nosework Klubben.

Spår

Olika typer av spårkurser där vi lär hundrna att lokalisera människor, djur osv. Fantastiskt sätt att aktivera våra hundar som även tröttar ut dem mentalt .

Rallylydnad

En fartfylld lydnads hundsport där man verkligen måste ha tungan rätt i mun. Rallylydnad är precis som det låter, rally med lydnadsövningar in emellan. Vi går igenom klassens skyltar (beroende på kurs), lär oss grunderna, regler och anant som hör till Rallylydnaden som Hundsport. 

Tävlingslydnad

En mer striktare hundsport där detaljerna är superviktigt. Med minimala hjälper ska vi få hunden att utföra speciella moment. Detta är det som är mest likt hästvärldens dressyr. Vi går igenom de olika klasserna och fokuserar på de aktuella momenten för den klass vi tränar för.

Hoopers

En fartfylld version av agility men där föraren ska stå mer still och hunden arbeta mer självständigt. Här ska hunden springa genom hoops, korta tunnlar samt runda tunnor och staket. Snäll hundsport för de hundar som inte längre klarar av agilityns snabba svängar och hopp eller de hundar som är lite äldre men fortfarande behöver röra på sig.

Handlerkurs Utställning

Vill du lära dig mer om utställning och om hur du ska visa din hund, få hjälp med rörelser, uppställning samt att vänja hunden vid miljön, att någon plaperar och rör vid den, kollar tänder osv, då är detta kursen för dig.  Nu när restriktionerna börjar lyftas så kommer utställnignssäsongen dra igång igen, perfekt då att grunda ordentligt så ni har maximalt bäst chans att visa upp er hund till dess fördel i ringen.

Lär mer under kursutbud om hur du anmäler dig. 
Välkommen!